kas?kur?kad?

trešdiena, februāris 25, 2009

'Latvijas Muzikas Ierakstu gada balva'-mazais rezume:)



V
akar, 24.februari, Latvijas Nacionalaja Opera norisinajas gadskarteja ierakstu muzikas gada balvu pasniegsana. Diemzel sho pasakumu man nacas verot pie draugiem, siltas zekes ar teejas kruzi un TV.
Tika pasniegtas balvas 14 nominacijas un vel 2 ipashas balvas. Pasakums, personigi man, ar parsteigumiem neizvertas, jo Prata vetra sanema visas 4 nominacijas kuras ta tika nomineta plus vel ieguva vienu no ipashajam balvam. Patiesiba prieks par puisiem un prieks, ka Latvija ir gupa ar vertibu, merkiem un plasu redzes loku. Bet tas nenozime ka parejos noniecinu, jo prieks ka 'popmuzikas albuma' nominacija tikusi bija Linda Leen, Busulis, Cosmos un Igo, jo man skiet ka vinju albumi ir tik tiesham izdevushies. Un vinjus visus es cienu, jo uzskatu tiesham par profesionaaljiem. Par otru ipashas balvas ieguveju-visu cienju. Aldim Ermanbrikam ta tika pieshkirta par muza ieguldijumu un es pat neshaubos ka musu Pratinieki pec kada laika ary iegus shadu balvu!
Runajot par 'rokmuzikas albuma' nominantiem-Donam ar savu 'Lelli' nebija ne vainas, bet es vinju vienkarshi nespeju uzskatit par rokmuzikji, kaut kas nav, negribu pie ta vainot vinja iepriekshejo sadarbibu ar Lily. Lai vai ka, mans personigais vertejums bija grupai 'enas' par labu, jo shkiet shie dzeki bija centushies prieksh sava pirmdzimta albuma realizeshanas un vinju muzika tik tiesham ir ausim baudama.
Piebilstot par rokmuziku, atcerejos par Lingu, kad dziesma 'Gan' sanjema apbalvojumu, ka labakais radio hits-vinjsh nebija ieradies, bet apsveiceji apjukushi vairakas reizes klaigaja Linga, Linga...re kur vinjsh nak, ne laikam vinja nav, kas shkjita muljkjigi, shkjiet vinjsh pats neticeja ka iegus sho apbalvojumu.
Par nominaciju 'tautas muzikas albums'-tas domaju nebija ne man ne kadam citam parsteigums-ta vnk bija janotiek :) Dzelzs vilks!
P.S. kada mana laba pazina izteicas, ka VVF vajadzetu veidot sadarbibu ar Kaukuli!:)
Alternativa muzika, biju ar visaam piecaam par The Briefing, jo shi grupa ir taada kaa latvieshu Moloko un shkiet patreiz atpazistamaka acid jazz parstave Latvija, jau vien tadelj vinjiem vajadzeja sanjemt balvu, jo Kristines Dobeles balss ir tik ljoti piemerota shada stila muzikai. Un vinji skan patiesham jauki!
Bija liels parsteigums uz skatuves ieraudzit Ediju Melni, kas senak piedalijas superpopularaja televizijas shova 'Talantu fabrika', no tiem laikiem atceros vinju ka dumpiniecisku hip hop muzikas izpilditaju, tagad vinjsh ir kljuvis par vietejo Justin Timberlake. Manas domas- puisim nevajadzetu tik ljoti censties kopet shi muzikja soljus jo dazkart tie izskatijas muljkjigi. Vecs likums-ja kartigi kaut ko neproti, labak nedari! Jo dazkart vinja solis kura vinjsh teloja kkadu putnu likas tik neveikls ka radas daudz jautajumu. Bet respekteju to, ka vinjsh beidzot vismaz saprot ka ir jadzied nevis tikai jadeklame.
Miljas pandas 'Instrumenti'-ir un shkjiet vel ilgi paliks ka parsteigums. Muzika atgadina Islandieshus Sigur Ros. Lai vai ka-paldies, bija patikami.
Baiba Sipeniece un Valters Krauze-varam lepoties ar jums, jo ka vaditaji vinji vienmer uztur kontaktu ar publiku un tik tiesham, balvu pasniegshana ar tadiem vaditajiem varetu ilgt kaut cauru nakti.
Nekomenteju visu, bet gan dalju kur manas domas ar nominaciju pieshkirejiem shkiras, ka saka, asumam :) Kopuma, nenozeloju ka nebiju klat shaja pasakuma, jo tas ilga vairak ka divas stundas, man bija priekshrocibas verojot grauzt popkornu ka kino, kas shkiet Operas zale visiem liktos savadi:)Rezume-prieks ka krizes situacija mes tomer neaizmirstam par saviem maksliniekiem. Paldies par to “LaMPA” un “MicRec PM”.

Tad nu saraksts:
Labākā dziesma - Prāta vētra "Ja tikai uz mani tu paskatītos"
Alfas dziesma - Prāta vētra "Ja tikai uz mani tu paskatītos"
Labākais rock albums - Dons "Lelle"
Labākais pop albums - Prāta vētra "Tur kaut kam ir jābūt"
Labākais deju mūzikas albums - Ella "Welcome To The Club"
Labākais šlāgermūzikas albums - Normunds Rutulis "Vēlreiz mājās"
Labākais kantrī mūzikas albums - Sestā jūdze "Kalendārs"
Labākais alternatīvās mūzikas albums - Lidojošais paklājs "Lidojošais paklājs"
Labākais tautas mūzikas albums - Dzelzs vilks "Uijā uijā nikni vilki"
Labākais akadēmiskās mūzikas albums - LSO, B.Skride, K.Blaumane, I.Dālderis "Romualds Kalsons. Instrumentālie koncerti"
Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums - Dabas koncertzāle "Čuņčiņa dienas un nakts grāmata"
Labākais mūzikas albums bērniem - Kaspars Vecvagars "Diegabundža"
Labākais video klips - Prāta vētra "Ja tikai uz mani tu paskatītos"
Labākais koncertieraksts video - Prāta vētra "Tur kaut kam ir jābūt" koncerts Mežaparkā
Labākā debija - R.Zaļupe, R.Petrauskis, VAK Latvija, K.Gailīte "Marimba Dance"
Radio hīts - Linga "Gan"

Par mūža ieguldījumu - Aldis Ermanbriks


a.b.