kas?kur?kad?

ceturtdiena, septembris 29, 2011

Rudens dienas un vakari...emociju buķete...

Ticiet vai nē, bet šoreiz sāku rakstīt īsti nezinot ko vēlos pateikt. Ir tikai sajūtas, kuras vēlos nodot tālāk. Tā nu sapratu, ka manas sajūtas runā par sevi, ģimeni un draugiem un par to kā viņu vērtību esot man blakus es izjūtu tieši rudenī. Šis ir viens no emocionālākajiem rudeņiem kāds man ir bijis. Esmu pie vīra atdevusi savu sirdsdraudzeni, viņas kāzās lejot prieka asaras un dejojot līdz kurpēm lūzuši papēži. Šī būs gluži kā dienasgrāmata, kāda tā būs, nemācēšu atbildēt, bet esmu pārliecināta, ka noteikti padosies patiesa...

Sadaļa ES:
Pēdējā laikā esmu sev atvērusi jaunu pasauli. Sāku lietas, vietas, cilvēkus un emocijas iepazīt no jauna un pavērot no cita skatu punkta. Esmu laimīga! Jā, zinu īgņām laimīgi cilvēki liekas apnicīgi, bet nevajag jau zaudēt galvu! Ar vien vairāk izdomāju sev jaunus un jaunus izaicinājumus. Riskēju. Lai vai cik dīvaini tas neliktos, bet savā dzīvē pašus lielākos sapņus esmu  piepildījusi riskējot. Daru lietas kas man patīk un kas man sagādā prieku un gandarījumu. Nevaru iedomāties labāku nodarbi, kā pastaigu saulainā rudens dienā pa Mežaparka alejām ar savu mīļo fotoaparātu un iemūžinot tās krāsas kuras mēs ikdienas steigā nemaz nepamanām zem mūsu pašu kājām, virs mūsu pašu galvām, pie mūsu pašu pleciem un lai vēl šaušalīgāk tas skanētu - mūsu pašu degunu galos! Lēkāšana pa peļķēm - mēs visi esam bērni lai arī cik gadu mums nebūtu!

Sadaļa ĢIMENE:
Mani vecāki ir mans zelts, lai arī kā tur pa dzīvi nav gājis.
Nesen sajutos kā maza meitene, kad tēvs mani uzaicināja skatīties vakarā uguņošanu pie sevis mājās uz balkona ar tasīti karstās šokolādes un gardu pudiņu. Viss par ko mēs runājām nebija karjera, izglītība, bet gan attiecības cilvēku starpā un  krāsas un tas kā kaimiņu Kārlis svinot savu dzimšanas dienu ir jautājis viņam par krāsām kādas izmantot uguņošanai, lai sievai patiktu mājās svinētie svētki. Nākamā dienā devāmies agri jau sēņot, jo mežs dziedina ar savu klusumu un gaisu.
Ar māti vairāk laika satiekoties pavadām pie mājas pavarda - top visas rudens receptes kas vien ienāk prātā. Vēlāk top filmu vakars ar visiem gardumiem.
Brālis - lai paliek - viena velo skrūvēšana un izjaukšana, eļļošana un vizināšanās - ķeram pēdējos mirkļus pirms ziemas mēnešiem vizinoties pa ielām un rudenīgajām alejām.

Sadaļa VIŅŠ:














Sadaļa DRAUGI:
Muzikālie vakari, kopīgās vakariņās (esmu gardēde), kino apmeklējumi - meiteņu romantiskās filmas un puišu trilleri, daudz laika pavadām pie jūras, atbalstam tos kuri no mums ir tomēr izlēmuši rūdīties un vēl arvien iet pelst ( par šo vārdu leksikā paldies Pūkai), velomānija, UNO, vakaru sarunas, šopings,šampongs un ballītes... Drīz noteikt visiem vēl jāapmeklē Sigulda...
Tam visam klāt vēl...jauni draugi, jaunas paziņas, jaunas sajūtas....
Vienīgi pietrūkst man seilinga... to es atzīšu vienmēr!

Priekā!

otrdiena, septembris 06, 2011

Garīgā un dvēseles barība...



Sveiciens septembrī!
Par spīti lietum un vējam ko rudens mums nes, spīd saule un visi viens paralēli lielajiem darbiem pēc festivālu vasaras esam izsalkuši pēc kā mierīgāka un līdzvērtīgi intriģējoša Tātad man ir piedāvājums, kā pavadīt septembra dienas un gūt daudz prieka un informācijas!  

Dodamies uz:
1. Laikmetīgās mākslas festivālu, kura ietvaros notiks izstādes, notikumi, lekcijas, diskusijas, tikšanās un impulsi pārdomām.
8.-18.09.2011
Rīga, Ģertrūdes 32

2. XXI Rīgas Starptautisko kino festivālu
10.-18.09.2011
Rīga, 13 janvāra iela 8
Iespēja apskatīties programmu lūk te: 






3. Starptautisko jaunā teātra festivālu
HOMO NOVUS
3.-9.09.2011
Pasākumu norses vietas iespējams apskatīt mājas lapā.
Programma



Šis ir mans patreizējais septembra TOP 3. Katram cilvēkam ir nepieciešama sava dzīvā barība garam un dvēselei, ko sniedz kultūras dzīves pasākumi un norises. Tā nu lūk es sevi baroju un "-šu" šomēnes, un iesaku jums pievienoties! Velc kājās savas rudens kurpes, iemet lietussargu somā, ņem līdzi smaidu un dodies baroties

Veiksmi Tev, jo tā Tevi nekad nepametīs :)


a.b.

ceturtdiena, septembris 01, 2011

Nāk rudentiņš un ražas laiks ir klāt...

Man patīk rudens!
Patiesībā katrā gadalaikā ir sava burvība, tik tā ir jāatrod. Ziemā nemaz nav tik auksti, jo sirdi silda svētki un klusuma laiks, pavasarī - daba mostas, parādās pirmie ziediņi un cilvēkiem smaidi kļūst plašāki, jo tuvojas vasara. Te nu atnāk vasara un mēs patērējam daudz laika pie dabas,  priecājamies, labi atpūšamies un tad nāk rudens - vitamīnu uzņemšanas, košuma un ražas laiks.

No vasaras jau varam atvadīties, vismaz vērojot temperatūras stabiņu. Ar šo dienu uzsāku savu ražas vākšanas laiku - pabiju dārzā. Nu mājās ir ābolu kalni.

Nespēju nepadalīties ar galveno rudens recepti :


1. Gardākās ābolu pankūkas- tiek apēstas gatavošanas procesā:

Tātad mums būs nepieciešami: āboli ( rekomendēju skābenus!), 2 olas, milti, cukurs, kanēlis un mazliet sāls.


Pagatavošana: Nomizojam ābolīšus, sagriežam plānās šķēlītēs ( var arī rīvēt, bet rekomendēju griezt, jo tad visi labumi paliek kur tiem jābūt un rezultātā ir garšīgāk), apkaisām ābolīšus ar 2-3 ēd.k. cukura, pārberam ar kanēli ( cik nu katram tīk, es iesaku nepārspīlēt :) ). Sakuļam atsevišķi 2 olas, pārlejam masu ar olu un pievienojam miltus ( par daudzumu visi vēl strīdas, pievienojam tik, lai mīkla turētos kopā, jo ir jāskatās pēc ābolu sulīguma!), tad samaisām un mīkla ir gatava! Cep uz lēnas uguns kamēr paliek brūnas.


Pasniegšana: Kamēr siltas, var ēst tā pat, vai  lieliem gardummīļiem pievienot putukrējumu, vai medu, vai dzērveņu ievārījumu.

Tā kā ābolu kalnus izcept uzreiz nemaz nevar, manās mājās tiek vārīts katls ar ābolu zapti ziemai, būs ko dāvināt draugiem svētkos!
Krāsnī tiek cepti pildīti āboli ar dzērveņu ievārījumu!
Savārīts ābolu ķīselis!
Teiksim tā - nāksi ciemos, cietīsi no veselīgas ābolu diētas! :)

Ar vienu kāju biju iegājusi arī mežā sēnes meklēt, bet laika trūkuma dēļ viss bez rezultātiem. Tas lai paliek kā mans nākamais uzdevums un tad būs kārta pievērsties sēņotāju pavārgrāmatai! 


Citas rudens receptes


Lai labi gatavojas un garšo!


a.b.