kas?kur?kad?

piektdiena, oktobris 07, 2011

Vērotāja...

Tā notika pirms trīs gadiem, kādā alternatīvā Vecrīgas bārā.
 Ierados tur ar labāko draudzeni un draugu pavadīt dažas stundas pirms došanās uz kādu vietējo mākslinieku koncertu. Neviļus uz kādu laiku nomaldījos no draugiem līdz izvēlējos vienkārši bohēmiski vienatnē izdzert viskijkolas glāzi. Piesēdos pie bāra un savā manierē uzrunāju simpātisko bārmeni, lai pasūtītu dzērienu: "Džeku ar kolu, lūdzu!"(domāts: Jack Daniels) Viņš - atver Coca Cola pudeli, ielej to glāzē un saka: "Tūliņ nākšu". Tā nu varēja sākties divu stundu gara saruna, kuras dēļ laiks skrēja neviļus. Vēlāk uzradās mani labie draugi, kuri izjauca šo bohēmisko idilli, sarunas par to kādēļ saule riet tik vēlu un aust tik agri, sarunas par to kā lietus laikā ir jālēkā pa peļķēm. Kad atkal paliku viena viņš no aizmugures lēnām pieslīdot man vaicāja : "Tu vēro cilvēkus? Vienmēr tā dari?" ... etc., lai turpinājums paliek manā ziņā...


Lūk stāsts nebūs par romantisku iepazīšanos, kas turpinājās ar attiecībām, kas noveda līdz kāzām. Stāsts būs par cilvēku vērošanu. Dažkārt ir interesanti  nopirkt saldējumu, sēdēt parkā un vērot cilvēkus - viņu ķermeņa valodu. Dažkārt no ķermeņa valodas par cilvēku var pateikt vairāk nekā no tiešā kontakta ar viņu. Ķermeņa valoda arī ir tā valoda kas rada par mums pirmo iespaidu vismaz 55% apmērā. Tā ir kā spogulis mūsu iekšējai pasaulei. Tā mūs dažkārt nodod. Atlikušie 45% pirmā iespaida devēji ir 38% balss tonis un 7% vārdi,ko sakām. Ķermeņa valoda ir tā, kuru zināt ir ļoti noderīgi, tā dod priekšrocības atklāt arī meļus - pavērojiet "Melu teoriju" ( "Lie To Me"). Tā dod iespēju saprast cilvēku un labāk veidot kontaktu ar viņu, vēl pie tam tā ir ļoti starptautiska valoda... :)

Tā nu esmu nolēmusi mazliet papētīt. Sēžot vienā mierā vakarā sāku skatīties vairākus interesantus video par cilvēka lingvistisko valodu. Cilvēks ir kā grāmata - viņu ir jāprot lasīt. Visu nekad sīkumos neizlasīsim, bet ķermeņa valoda būtu tas ar ko varam sākt, ne velti par ķermeņu valodu tiek pasniegtas lekcijas vairākās augstskolās. Tā ļauj izprast, tā ļauj veidot veselīgas attiecības cilvēku starpā.



Lūk mazs informatīvs materiāls no Peter Clayton - viena no populārākajiem ķermeņa valodas pētniekiem un biznesa attīstības treneriem ASV, Apvienotajā Karalistē un Eiropā:

Un lūk runājot par "melu detektoriem", video no Scam school - intervija ar tiesību zinātņu profesoru Clark Freshmann:



That's how the life goes...

P.S. Komiski - vispār sākumā bija doma rakstīt par Ielu Modi :D 

Visu gaišu...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru